Factor 4 Index onderzoek

Ontwikkeld vanuit de behoefte aan een onderzoek waarin zowel de harde als de zachte kant van werken wordt belicht.

Doe een voorbeeld onderzoek

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, de arbeidsmarkt verandert door de vergrijzing, er is sprake van een op handen zijnde kennisschaarste en de digitale transformatie van organisaties kan niet langer uitblijven. Elke organisatie krijgt te maken met nieuwe manieren van werken.

Innovatie bereik je immers niet zonder gebruik te maken van nieuwe technologie. En nieuwe technologie levert pas resultaat als processen in de organisatie het gebruik ondersteunen, de cultuur ernaar is om vernieuwing te omarmen en medewerkers geïnspireerd zijn om creatief om te gaan met de nieuw ontstane mogelijkheden.

De dimensies van de Factor 4 Index

De dimensies van het onderzoek zijn:

Inspiratie

De mate waarin medewerkers worden geïnspireerd binnen én buiten hun organisatie en het beste uit zichzelf te halen. Dit is de drijvende kracht achter groeien en excelleren.

Organisatie

De manier hoe de organisatie is ingericht, draagt bij aan de mogelijkheid om doelstellingen te kunnen behalen.

Cultuur

Hoe mensen binnen de organisatie met elkaar omgaan, de normen en waarden en sfeer.

Technologie

De mate waarin technologie de werkzaamheden, wensen en doelstellingen van de medewerkers en organisatie ondersteunt.

Voor wie

De Factor 4 Index geeft een goed beeld van de sterktes en het verbeterpotentieel bij organisaties vanaf 25 medewerkers. Door uitgebreide meertalige opties in het onderzoek, is het geschikt om in internationale bedrijven uit te voeren. De aard van de vragen in het standaard onderzoek sluit het beste aan bij organisaties of afdelingen die voor een groot deel bestaan uit kenniswerkers. Dit zijn medewerkers die eigen en andermans kennis gebruiken voor het oplossen van de problemen die zij in hun werk tegenkomen.

Voor andere sectoren kunnen speciale vragensets worden ingezet.

De waarde van het onderzoek voor organisaties

Betrokkenheid medewerkers

Medewerkers geven aan waar zij veranderpotentieel zien. Door hierop in te springen wordt de betrokkenheid van medewerkers verhoogd.

Digitale transformatie

De resultaten geven inzicht in de digitale transformatie en in hoeverre de organisatie klaar is voor een veranderingstraject.

Het verleden

De rapportage geeft een goed inzicht of doorgevoerde veranderingen succesvol zijn en hoe de situatie is ten opzichte van een eerder uitgevoerd onderzoek.

Prioriteit aanduiden

Hoe hoger de Factor 4 Index hoe belangrijker het is om zaken op te pakken.

Wil je meer weten?


De Factor 4 Index is een dienst van Calanza BV. Vul onderstaande gegevens in, dan nemen we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je ons direct spreken: neem dan telefonisch contact op.

Calanza BV

;